Lese-/lyttetips: strategi, innovasjon og analyser

Denne uken holdt jeg et foredrag om bruk av analyser innen HR, og deltakerne var interesserte i tips til hvor de kunne lære mer og holde seg oppdatert. Derfor har jeg tatt et dykk i arkivet, og under finner du personer jeg mener er verdt å følge i sosiale medier og podcaster som dere bør lytte på.

Jeg har delt det inn i to områder; analyser innen HR og strategi / innovasjon. Disse to henger sammen; HR-analyser handler om koblingen mellom mennesker og virksomhetsmål, og skal en være god på analyser må en forstå strategi. Så her kommer det, i mer eller mindre organisert rekkefølge.

Podcaster om strategi og innovasjon

En podcast om strategi og vekst som er verdt å lytte til er Masters of Scale. Her finner du intervjuer med mange av de mest kjente stemmene innenfor internasjonal business, ledet av Reid Hoffman (som var med å starte Linkedin). Innen strategi er også Strategyzer et selskap som er verdt å følge, og de har også sin egen podcast. For diskusjoner konkret rundt innovasjon synes jeg Demystifying Innovation har en del interessant. Og selv om den kanskje er mer underholdende enn lærende, så synes jeg podcasten til Oslo Buisiness Forum er bra.

Podcaster om analyser og HR

Relatert til bruk av analyser innen HR vil jeg anbefale Tucana People Analytics Podcast og CEB Talent Angle. Særlig gjennom den første kan du lære en del konkret om analyser, mens den andre tar opp litt flere typer av tema. En annen som fra tid til annen kommer innom analyser er Future At Work, med Jacob Morgan.

Verdt å følge i SoMe – strategi og innovasjon

Det første dere bør gjøre her er å gå inn på www.tjueti.no og registrere dere på nyhetsbrevet. Dette er bloggen til bror min, Ove Kvalsvik, og et av de få stedene dere kan få oppdatert kunnskap om strategi og innovasjon på norsk. Han jobber med disse temaene som konsulent i Implement Consulting Group. Deretter kan du følge han på LinkedIn og Twitter (@ovekvals). Litt familiepromo der altså, men svært relevant og fortjent.

En annen norsk er Christian Rangen (@ChrisRangen). Gjennom Engage//Innovate hjelper han selskaper i inn- og utland med strategi- og innovasjonsprosesser. Selv om han jobber innen dette fagfeltet nå har han faktisk vært litt innom HR tidligere, og for noen år siden skrev han denne teksten for HR Norge (http://bit.ly/2E8WxZJ).

Jeg nevnte Strategyzer lengre oppe. Selskapet ble (blant annet) startet opp av Alexander Osterwalder (@AlexOsterwalder), og han må du nesten følge med på dersom du skal henge med på hva som skjer innen strategifaget. Han har skrevet to bøker som du bør lese: Business Model Generation og Value Proposition Design.

Av andre har vi Dan Toma (@toma_dan) og Tendayi Viki (@tendayiviki) . Disse to skrev boken The Corporate Startup, der de forklarer hvordan du bygger innovasjonssystemer. IDEO er selskapet som står bak mye av tankesettet rundt Design Thinking. Følg bloggen, og følg også CEO Tim Brown. Han har skrevet den kanskje mest kjente boken innen dette feltet, Change by Design, og han har gjemt seg på Twitter under det krypitske navnet @tceb62.

Lean Startup har du kanskje hørt om? Det er en innovasjonsprosess, og boken ved samme navn er skrevet av Erik Ries. Han kom nylig med oppfølgeren The Startup Way, som også er verdt å lese. Du finner han på Twitter under @ericries. 

Ellers har du kapasiteter innen strategi som Rita McGrath (@rgmcgrath), som blant annet har skrevet The End of Competitive Advantage. Og Clayton Christensen (@claychristensen) som står bak teorien om disruptiv innovasjon. Ønsker du å lære mer om dette er det verdt å lese hans siste bok, Competing Against Luck.

Verdt å følge i SoMe – analyser innen HR

Den personen som er viktigst å følge er David Green (@david_green_uk). Han jobber i IBM nå og deler utrolig mye bra. To dansker er Morten Kamp Andersen (@MortenKamp) og Thomas Hedegaard Rasmussen. Sistnevnte hadde ansvaret for HR-analyser i Shell globalt, og har skrevet boken Målbar HR (klar anbefaling!).

Andre enkeltpersoner er Tom Davenport (@tday), som har skrevet flere bøker relatert til analyser, blant annet Analytics at Work og Differentiated Workforce. Max Blumberg (@Max_Blumberg) og Richard Rosenow (@RichardRosenow) er to andre som deler mye interessant.

Av selskaper er iNostix spennende. Lederen, Tom Haak (@tomhaak) har begynt å få en del anerkjennelse nå og er verdt å følge. Og sist og ikke minst, Bersin, som nå er en del av Deloitte. Den posisjonen Dave Ulrich har hatt innen HR mange år virker nå å være utfordret av dette selskapet sin grunnlegger, Josh Bersin (@josh_bersin).

Så der har dere en del å begynne med. Jeg er glad i å lese og lytte, så tips meg gjerne om ting du mener jeg burde høre om!